Grote lichte rozijnen
Rozijnen zijn populaire vruchten wat eigenlijke gedroogde druiven zijn. Rozijnen zijn ontstaan omdat men een manier wilde bedenken om druiven langer te kunnen bewaren. Door het droge worden ze iets donkerder en zijn ze wat zachter dan druiven.
Lichte rozijnen gezond
Doordat rozijnen zo lekker zoet zijn wordt vaak gedacht dat er suikers toegevoegd worden aan deze heerlijke gedroogde vruchten. Dit is echter niet waar want de zoete smaak is natuurlijk en gaat niet verloren tijdens het drogen, omdat alleen het vocht zo verdwijnt. Doordat er ook voedingsvezels in rozijnen zitten kunnen ze een positieve werking hebben op je darmkanaal en dus je stoelgang. Daarom worden rozijnen vaak gegeten bij een opgezette buik door verstopping. Daarbij zit er ook natrium in rozijnen wat weer kan zorgen voor soepele spieren en een juiste vochtbalans in het hele lichaam.
Rozijnen in recepten
Naast dat je rozijnen heerlijk kunt snoepen en het ook gezonde tussendoortjes of snacks zijn voor de kinderen, kun je er bijvoorbeeld ook rozijnenbrood mee maken. Ook staan ze bekend om te verwerken in appeltaart. Ook worden ze vaak verwerkt in notenmixen of muesli's.
Ingrediënten: Rozijnen, zonnebloemolie, conserveermiddel: E220.
Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda's en sesam.
Heerlijke natuurlijk zoete lichte rozijnen in een lekker groot formaat!