Gedroogde vijgen
Vijgen zijn er in verschillende soorten, maten en vormen. Vijgen zijn heerlijk zoet van smaak en erg zacht. Gedroogde vijgen worden veel gegeten en zijn een gezond tussendoortje. Vijgen groeien in Zuid-Europese landen en die van ons zijn afkomstig uit Turkije.
Zijn vijgen gezond?
Doordat er veel vitaminen en mineralen in vijgen zitten worden de vruchten beschouwd als gezonde snack. Daarbij zitten er ook veel vezels in die kunnen zorgen voor een gezonde stoelgang en spijsvertering. Daarbij kun je het risico op hart- en vaatziekten verkleinen door genoeg vezels te eten. Doordat er redelijk wat calorieën in vijgen zitten zijn het goede producten voor mensen die veel sport omdat vijgen hierdoor ook een goede bron van energie zijn.
Recepten met gedroogde vijgen
Je kunt vijgen op verschillende manieren eten. Gedroogde vijgen zijn met name lekker door een salade of gewoon als tussendoortje. Je kunt er zelfs ook een lekkere vijgenjam van maken die je vervolgens weer op je brood kunt smeren. Probeer ook zelf eens een tutti frutti klaar te maken. En zo kun je blijven variëren.
Ingrediënten: Vijgen 100%.
Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda's en sesam.
Doordat er veel vitaminen en mineralen in vijgen zitten worden de vruchten beschouwd als gezonde snac!